Mit írjunk bele az önéletrajzunkba?

Diákként választhatunk, hogy milyen célból keresünk diákmunkát: a cél lehet pusztán egy kis nyári mellékes kereset, vagy akár szakmai tapasztalat szerzése is. Sok helyen kérnek önéletrajzot, bár ez főleg azokon a diákmunkákon lényeges, ahol gyakorlati időt szeretnél tölteni, esetleg diákként szeretnél teljes állásban dolgozni azon a területen, ahol a későbbiekben véglegesen el akarsz helyezkedni.
Bár lehet, hogy te már régóta gyűjtöd a tapasztalatokat, és számos helyen kipróbáltad már magadat, de fontos, hogy nem kell minden egyes apró próbát megemlíteni az önéletrajzodban, pusztán azokat, ahol rendesen, bejelentve dolgoztál, és amit ha szükséges valamilyen módon tudsz igazolni (korábbi munkákkal, igazolásokkal, helyben bemutatni, bizonyítványok stb.) A kevesebb néha több!
Legyél őszinte a nyelvtudásodat illetően, mivel az nagyon ciki, ha rajta kapnak, hogy túloztál. Ráadásul kit akarsz becsapni? Ez nem olyan dolog, hogy feltüntetik elvárásként, de aztán nem lesz dolgod a nyelvvel.
Fontos az is, hogy egy megnyerő képet válassz csatolmányként: legyél őszinte, barátságos és kedves, ne vigyorogj túlságosan, csak lazán és természetesen!