Miért ne az olcsóbb könyvelőt válasszuk?

Ahogy a mondás is tartja: olcsó húsnak híg a leve. A könyvelés nem csak egyszerű papír munka. Mindenki megbízható emberre szeretné bízni a könyvelés terhét, mivel számos kockázata lehet annak, ha egy adóbevallást rosszul készítenek el. Mivel a legtöbben nem látjuk át ezeket a gazdasági kérdéseket, ezért kénytelenek vagyunk megbízni egy szakembert, hogy elvégezze helyettünk a munka ezen részét.
Gyakran a könyvelőket hibáztatjuk, ha valamilyen hiba lép fel. Persze van olyan, hogy egy link, felelőtlen könyvelő kezébe adjuk a feladatot, és emiatt járunk rosszul, de az is gyakori hiba, hogy a lehető legolcsóbban dolgozó könyvelőket bízzák meg az emberek.
Ilyen esetben azonban nem várhatjuk el a könyvelőtől, hogy anyagi felelősségvállalással, rugalmassággal, odafigyeléssel és tájékozottsággal végezze a munkáját. Érdemes megtalálni a középutat, és egy olyan könyvelőt választani, aki megbízhatóan látja el a könyvelés feladatait, és egy normál, standard árat kér a munkájáért cserébe. A könyvelők többnyire nem órabérben, hanem az elvégzett munkának megfelelően szabnak bért. Érdemes körbenézni, hogy milyen tarifák számítanak átlagosnak, és csak utána tenni le a voksunkat egy ellenőrizhető könyvelő, vagy könyvelőiroda mellett.