Mentőkre támadt egy férfi – vád alá helyezték

Január végén egy budapesti férfit igyekeztek ellátni a mentősök, de ő köszönet helyett rájuk támadt. Most vád alá helyezték miatta.

Ibolya Tibor, budapesti főügyész közleményében az áll: a vád szerint a férfi január 31-én az esti órákban a VI. kerületi Aradi utca és Eötvös utca kereszteződésénél feküdt bódult állapotban, amikor az Országos Mentőszolgálat munkatársai megérkeztek a helyszínre.
A gépkocsivezető és a mentőápoló tájékoztatta a férfit, hogy a mentőszolgálattól érkeztek és segíteni jöttek, majd a mentőautóhoz kísérték és a betegtérben lévő székre ültették. A vádlott már ezalatt sem volt együttműködő, amikor pedig jelezték neki, hogy további vizsgálatokra lesz szükség, ezért beviszik, felállt és megpróbálta mindkét mentőst megütni. Az egyik ütés eltalálta a mentőápolót, aki ennek hatására el is esett. A vádlottat végül a kiérkező rendőrök fékezték meg.
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

MTI