Melyek a keresőoptimalizálás legfontosabb elemei?

Több tényező befolyásolja, hogy egy kifejezésre adott weboldal hányadik helyen szerepel a keresőben, de ezek közül 3 tekinthető a legfontosabbnak. Tekintsük át tehát, hogy melyek ezek az alap tényezők, és mik az ismérveik!

  1. Technikai keresőoptimalizálás

Ez biztosítja, hogy az oldalt indexálni tudja az algoritmus, ezáltal pedig értelmezni tudja az on-page keresőoptimalizálási elemeket rajta.

Az alábbi technikai beállításokat érdemes már az elején átbeszélni a webfejlesztővel, mert hiányuk nem tesz jót a rangsorolásunknak a Google találati listáján: a weboldal és a képek mérete, a képek fájlnevei, SSL beállítása, URL-ek kialakítása, canonical tag beállítása, 404-es oldal beállítása.

  1. On-page (tartalmi) keresőoptimalizálás

Ez a saját weboldalunk tartalmára és optimalizáltságára vonatkozik. Az alábbi elemek optimalizálására kell törekedni egy weboldal esetén: elsődleges kulcsszó, oldal címe, weboldal URL-je, címsorok, meta leírás, képek címe, maga a tartalom.

  1. Off-page keresőoptimalizálás

Azokat a tevékenységeket tartalmazza, amelyek ugyan az oldalunkon kívül történnek, de mégis hatással vannak rá. Minél több hiteles hivatkozásunk van más oldalaktól, annál jobb rangsorolást fogunk elérni a Google keresőben.