Hogyan vigyázzak az iPhone-om akkumulátorára?

Számos módszer van arra, hogy a telefonunk akkumulátorát tovább életben tudjuk tartani. De mielőtt kitérnénk erre, nézzünk meg általános fogalmakat: akkumulátor üzemidejének nevezzük azt az időtartamot, amely idő után újra kell tölteni a telefont, az élettartama pedig az, ami után ki kell cserélni.
Mit tehetsz meg, hogy minél tovább bírja az akkumulátorod? Először is érdemes az iPhone-ok esetében mindig frissíteni a szoftvert, mivel ezek többnyire tartalmaznak energiatakarékossággal kapcsolatos újításokat. Fontos az is, hogy ne tegyük ki a telefont szélsőségesen magas hőmérsékletnek, azaz ne hagyjuk kint egy forró nyári napon a kerti asztalon, és télen a havon se felejtsük kint. Érdemes odafigyelni arra is, hogy ne merítsük le teljesen és ne is töltsük fel teljesen az akkumulátort.
Ha használod a telefont érdemes optimalizálni a fényerőt és használj ha teheted mobilnet helyett wi-fi-t. Segítségedre lehet az alacsony töltöttségű mód, melyet az iPhone már a 20% illetve a 10%-os töltöttségnél magától is felajánl.